Fragment

Toelichting

Fragment bestaat uit 2 kleine Engelsmannen en een belachelijk grote Nederlander. Dave, Jono en Tim Alexander ontmoetten elkaar lang geleden op school in Essex, Engeland, waar ze samen met verschillende vrienden Fragment vormden. Na verschillende line-ups bestond de uiteindelijk formatie uit 3 bandleden. Ze speelden op concert rondom Southend-on-Sea en in Londen.

Dertig jaar later heeft Fragment een lang en verrassend succesvolle carrière achter zich liggen. In die tijd hebben ze meer dan 4000 concerten gegeven, vooral in Nederland, het land dat ze in de afgelopen 25 jaar hun thuis zijn gaan noemen. Ook hebben ze op vele festivals gestaan, zoals Zwarte Cross waar ze een soort van 'huisband' waren de afgelopen 12 jaar.

Ze hebben ook een paar eigen gecomponeerde hits gehad. Fragment is vaak op tv en radio geweest. Vooral bij 3fm speelden ze vaak. Momenteel is Fragment bekend als een van de beste en meest vermakelijke bands in Nederland. Giel Beelen: “Ik vind het een belediging als je het een coverband noemt. Ze geven er gewoon een eigen dimensie aan. En het is altijd een feestje”. In 2013 stopte Tim met de band om een kasteel te runnen in Frankrijk. Jeroen, een Nederlander, was zijn vervanger.

Volgens Dave en Jono past hij perfect bij Fragment. De verandering blies een nieuwe drijfveer, verfrissing en een nieuw leven in de band.

Locatie

EuroLed Paviljoen

Dag

woensdag